Skip to main content
Gründerliv

Misforståelser om gründing #1: “Du som er gründer, driver for deg selv og er egen sjef, du har vel mye tid?”

Av 5. April 2017Mars 12th, 2020Ingen kommentarer

Stadig vekk hører jeg en eller annen variant av: “Å, det må være fint å jobbe for deg selv nå når barna er små, så får du så mye mer tid til familien!” I dette ligger det en stor misforståelse. Misforståelser om gründing er vanlig, her ser vi litt på all tiden vi har, eller ikke har?

Jeg tror folk ofte blander to ganske ulike begrep: mer fleksibilitet og mer tid. Som egen sjef er jeg ekstra fleksibel. Nå synes jeg at jeg alltid har hatt fleksible ledere og jeg har ofte valgt mer fleksibilitet (to dager med hjemmekontor, mulighet for å jobbe når på døgnet det passer meg, jobbing fra hytta, avspasering så jeg får lange ferier osv.) over bedre lønn. Som egen sjef kan jeg gå på alt av luciafeiringer, påskefrokoster, juleavslutninger, foreldresamtaler, tannlegetimer midt på dagen, være hjemme når håndverkeren kommer, osv. Jeg planlegger bare møtene mine og oppgavene mine rundt det. Trenger hode og kropp det det kan jeg til og med dra på en yogatime midt på dagen. Jeg har det fleksibelt – absolutt!

Som egen sjef er jeg ekstra fleksibel. Mer tid derimot, har jeg ikke.

Mer tid, derimot, har jeg ikke. Faktisk har jeg mest sannsynlig mye mindre tid enn de fleste jeg kjenner. Tiden jeg bruker på andre ting enn jobb på dagtid må jeg som de fleste andre jobbe inn på kveldstid, bare at jeg må gjøre det sammen med alt annet jeg uansett må løse på kveldstid. Dagene mine fyller jeg med oppdrag for alle våre fantastiske kunder; kveldene mine fyller jeg med admin.oppgaver som fakturering, kontraktskriving, egen markedsføring, installering av programvarer, finne ut av hvorfor dropbox ikke synker som den skal, osv. På kveldstid er jeg Turbos EDB-avdeling, juridiske avdeling, regnskapsavdeling, HMS-ansvarlig osv.

Du skal være villig til å ofre mye, deriblant tid.

Gründing er morsomt, lærerikt, spennende, og på en god eller middels god dag ville jeg aldri ha valgt annerledes. Men gründing er også tidkrevende, hardt arbeid og beintøft, og du skal være villig til å ofre mye. Tid med barna har jeg ikke ofret, men jeg har ofret mange, mange kinobesøk, løpeturer, romaner, serier, reiser, kurs og timer med å gjøre ingenting. Jeg er nok blitt litt ekstra streng på hva jeg bruker fritiden min på med årene, mest av alt fordi jeg har så lite av den. Hverdagen til en gründer er ofte fleksibel, men fritiden kanskje litt ekstra dyrebar?

Misforståelser om gründing del 2 følger 😉

Foto: Dyktige, dyktige Irene Sandved Lunde

/Turbo-M

Legg igjen et svar