Kunde: Nabunya AS
Prosjekt: Navigasjon og tekst til hjemmeside
Bestilling: Hjelp med struktur og navigasjon på nettside for best mulig brukeropplevelse, samt oversettelse og teksthjelp
Tidspunkt: våren 2020

Nabunya er et byrå som tilbyr skreddersydde tjenester innen prosjekt- og prosessledelse, scene- og produsenttjenester samt andre konsulenttjenester. Deres kunder er i hovedsak profesjonelle arrangører, management og agenter innen musikk- og kulturlivet.

Turbo Kommunikasjon har levert tekst til Nabunya sin nye hjemmeside og deres første nyhetsbrev, samt hjulpet til med struktur og navigasjon på hjemmesiden. Nabunya har eksistert i 10 år, men har nylig vokst fra å være et konsulentbyrå til å bli en totalleverandør for sine kunder, og tilbyr alt fra prosjekt- og prosessledelse til trening av stab og VIP-tjenester. Utfordringen var å:

  1. få denne endringen av retning og dette spennet i tjenestene tydelig frem i korte tekster.
  2. sikre at tekst og uttrykk på hjemmesiden matchet kvaliteten på arbeidet Miriam Nabunya og hennes kollegaer allerede leverer i alle andre ledd.

Mye av teksten hadde Miriam allerede klar på svensk, så min hovedoppgave var å oversette denne, men samtidig å se bedriften utenfra og sikre at vi unngikk for mye stammespråk og tunnelsyn. Det er alltid ekstra spennende å jobbe med gründere og få hjelpe dem med å tydeliggjøre det de jobber med!

Her er tilbakemelding fra kunden:

Att jobba med dig är ALLTID en fröjd. Du har hjälp mig att få ner mina tankar i skriftlig form och inspirerat mig till att kunna omfamna faktumet att

«- det er helt ok med sjarmerende småfeil. Vi mennesker er lei av det perfekte.»

Som en allt för detaljorienterad ledare så kan det åt tider vara en börda MEN du har lärt mig att man KAN fortfarande föra sig framåt även när allt inte är «perfekt».

Du är verkligen en keeper Martine. Alla som får glädjen av att möta dig, jobba med dig eller möjligheten att lära känna dig är lyckligt skattade.