Skip to main content
bloggSosiale medier

Slik lager du video til sosiale medier

Av 27. April 2021Mai 3rd, 2021Ingen kommentarer

Video til sosiale medier lages enkelt med mobiltelefon.

Er video til sosiale medier en bøyg for deg? Du er ikke alene, men denne bøygen bør du komme over: I sosiale medier er det fortsatt video som fungerer best med tanke på spredning.

Større spredning = større sjanse for engasjement = algoritmene tolker innholdet ditt som bra og viser det til enda flere.

Slik lager du video til sosiale medier

Når man skal skape videoinnhold kan man legge lista høyt, eller man kan legge den lavt. Vår erfaring er at videoer som ser litt «hjemmesnekra» ut, altså videoer som ikke er for polerte, fungerer best i sosiale medier. Dette kommer av at vi ikke ønsker å se reklame når vi scroller i sosiale medier. Mange tar rett og slett på seg «reklamebrillene» sine og scroller videre om innholdet bærer tydelig preg av å være reklame.

Når det er sagt: I mange tilfeller er polert innhold og videoer med profesjonell lyd og lys mest riktig. Det gjelder å se an historien man skal fortelle, kanalenes ulike egenskaper og målgruppe

Slik lager du en enkel video til sosiale medier, steg for steg

  • Utstyr: Skal du lage en enkel video til sosiale medier holder det i massevis å bruke telefonen din. Det lønner seg å bruke en mikrofon for å sikre god lyd, vi bruker Azden Pro-xd. Om du filmer i dagslys, enten utendørs eller ved et vindu, er det sjelden du trenger å tenke på eksternt lys. Du kan eventuelt bruke et speil eller en plate trukket med aluminiumsfolie for å reflektere dagslyset.
  • Format: Film i høydeformat og klipp ferdig film i 4:5 (til feed) og 9:16 (til IGTV, story og reels). Med disse formatene tar videoen din opp mest mulig plass i folks feed = større oppmerksomhet.
  • Lengde: Facebook selv anbefaler maks 15 sekunder, men lager du videoinnhold med høy verdi for følgerne dine er lengde mindre viktig.
  • Tenk historie med begynnelse og slutt.
  • Unngå støy og rot i bakgrunnen.
  • Sett telefonen på Ikke forstyrr, slik at du kan ha fullt fokus på videoen.
  • Fang oppmerksomheten raskt. Du har noen få sekunder på deg til å fange folks oppmerksomhet, bruk disse sekundene godt. Begynn med noe som vekker følelser, det kan for eksempel være noe morsomt, rørende eller sjokkerende som får folk til å ville se videre. Det viktigste budskapet og merkevaren din bør kommuniseres tidlig i videoen.
  • Bruk en enkel og intuitiv app, for eksempel InShot, til å sette sammen klippene og legge til ønskede effekter.
  • Tekst videoen!
  • Last ned videoen og publiser der du ønsker. Publiser rett i kanalen, ikke bli fristet til å laste opp filmen på YouTube, for så å dele lenken i sosiale medier. Lenker via YouTube vil få lavere spredning enn video lastet direkte opp i Facebook.

Husk å tekste

Det er viktig å tekste video (dette gjelder også enkle behind the scenes-snutter på story), da det er få som har på lyd når de scroller i sosiale medier. Ferske tall fra Ståle Lindblad sin rapport Facebook-effekt viser at i Norge var det kun 23,5 % som så video med lyd i sosiale medier i 2020.

Vi tekster oftest via appen vi klipper i, om videoen ikke er for lang. Om du har planer om å produsere en del video anbefaler vi å sjekke ut MixCaption, som tekster automatisk. da trenger du kun å tenke på eventuelle flikkinger og om du ønsker å brenne teksten inn i videoen eller om du vil laste ned .srt-filer. MixCaption har en månedlig kostnad, men vil lønne seg om du skal bli kongen av videoinnhold.

Legg igjen et svar